maandag, oktober 31, 2005

Moldavië

De reis

Het voorlopige reisschema is als volgt:

Vertrek Nederland 17 november 2005 vanaf Schiphol. We zullen gezamenlijk vliegen (met overstap in Milaan) naar Boekarest (Roemenië) en vanaf daar met andere deelnemers per bus naar Chisinau (hoofdstad van Moldavië reizen). We vertrekken op een tijd vanaf Schiphol zodat het zelfs voor mensen uit Maastricht en Groningen met OV bereisbaar is, reken dus op einde van de ochtend. Er zal ook nog aan aantal uren worden gereserveerd voor sightseeing in Boekarest bij aankomst.
Aankomst Nederland 28 November 2005 op Schiphol. Na een (nachtelijke) busreis van Moldavië naar Roemenië zullen we de 28e weer het vliegtuig naar Nederland nemen.

PASPOORT dient geldig te zijn minimaal 3 maanden tijdens ons verblijf in Moldavië. Iedereen moet
- 8 november een kopie van zijn/haar paspoort mee te brengen
- Bij aanvang van de reis minimaal 2 pasfoto’s bij zich hebben
Deze zaken zijn belangrijk omdat Moldavië een visum vereist voor Nederlandse burgers. Het visum voor Moldavië brengt verder helemaal geen problemen indien deze zaken voor elkaar zijn. Vervolgens ben je de trotse bezitter van een visum in je paspoort dat maar weinig mensen hebben!

27 november: lokale verkiezingen in Chisinau!
Korte tijd geleden hebben we in het programma van de seminar een mooie activiteit gevonden! 27 november zijn er lokale verkiezingen in de Moldavische hoofdstad Chisinau. We gaan jullie allemaal registreren als officiële verkiezingswaarnemers! Het is een unieke ervaring om te zien hoe dit soort zaken gaan in Oost-Europa.

My personal world map

Visited Countries
Visited Countries Map from TravelBlog